Νέες συνεργασίες

Eυκαιρίες καριέρας

Γενικές πληροφορίες

  • METESYSM SA
  • Λέοντος Σοφού 20, Θέρμη
  • 570 01, Θεσαλλονίκη, Greece
  • T +30 2310 402 322
  • F +30 2310 402 322

Ανακαίνιση Εμπορικών Δρόμων

Ανακαίνιση Εμπορικών Δρόμων

Λεπτομέρειες Έργου

Πρόκειται για την πλήρη μελέτη εσωτερικής διαρύθμισης, διακόσμησης και εξοπλισμού των εμπορικών δρόμων «FASHION STREET & HUB AREA» του εμπορικού κέντρου «Mediterranean Cosmos».
Οι επεμβάσεις αφορούν στα δύο επίπεδα, το επίπεδο 0 και το επίπεδο 1, η χρήση των οποίων είναι εμπορική. Στις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνονται η κατασκευή νέου δαπέδου, οροφής, πύλης εισόδου μεταξύ των δύο εμπορικών περιοχών, νέες επενδύσεις, κατασκευή νέων καθιστικών πάγκων και τέλος η κατάργηση του σιντριβανιού του «HUB» και η κατασκευή νέου υδάτινου στοιχείου. Σκοπός της νέας πρότασης ήταν η ενιαία σχεδιαστική αντιμετώπιση των δύο περιοχών επέμβασης και η απλοποίηση των επιμέρους μορφολογικών στοιχείων.
Το νέο δάπεδο σχεδιάστηκε σε τρεις ζώνες, ξεκινάει από την είσοδο στη «Fashion Street» και καταλήγει στο «Hub». Επιλέχθηκαν κεραμικά πλακίδια τριών αποχρώσεων, ενώ στο επίπεδο 1 και περιμετρικά των εξωστών και των γεφυρών τοποθετήθηκε κερλίτης.
Η οροφή της «Fashion Street», στο κεντρικό διπλού ύψους τμήμα της, αποτελείται από τρεις σειρές μεταλλικών περσίδων σε πέντε αποχρώσεις του γκρι. Η μεσαία σειρά αποτελείται από περσίδες κυμαινόμενου ύψους, μεταξύ των οποίων παρεμβάλονται φωτιζόμενα συμπαγή πολυκαρβονικά φύλλα. Η οροφή αυτή φτάνει μέχρι το «Hub», όπου εκεί η γεωμετρία αλλάζει και η κυκλική οροφή του γεμίζει με τετράγωνα μεταλλικά πλαίσια, αλληλοτεμνόμενα και σε τυχαία διάταξη, δημιουργώντας ένα εφέ οπτικής δίνης.
Η πύλη που κατασκευάστηκε μεταξύ της «Fashion Street» και του «Hub», οριοθέτησε την περιοχή μεταξύ των δύο εμπορικών περιοχών. Τα περιμετρικά στηθαία και οι μετώπες οροφής επενδύθηκαν με πανέλα κατασκευασμένα από λάκα. Το σιντριβάνι του «Hub» καταργήθηκε. Αντί αυτού κατασκευάστηκαν 16 κλειστοί κυλιδρικοί σωλήνες από πλέξιγκλας, μέσα στους οποίους τοποθετήθηκαν ισάριθμοι υδάτινοι πίδακες εκτόξευσης νερού. Τέλος, κατασκευάστηκαν καθιστικοί πάγκοι από corian σε όλο το μήκος της «Fashion Street», ενώ στο «Hub» τοποθετήθηκε μεγάλος ημικυκλικός καθιστικός πάγκος, από το ίδιο υλικό.

Δεδομένα & Στοιχεία

Τοποθεσία

Θεσσαλονίκη

Πελάτης

Πυλαία ΑΕ

Κλίμακα

< 5.000 τμ

Μελέτη

Αρχιτεκτονική Μελέτη

Κατηγορίες

Εμπορικά Κέντρα,Εσωτερικοί Χώροι

01-plan-view
02-orofes
03-section
04--aksonometriko-pylis
05-pili
06-detail-pagkaki

κάτοψη επιπέδου 0

οροφές

τομή

αξονομετρικό

πύλη μεταξύ "fashion street" και "hub"

λεπτομέρειες καθιστικών πάγκων

Βασικοί συνεργάτες σε αυτό το έργο

Κωνσταντίνος Λεφάκης

Αρχιτέκτων

Ιφιγένεια Δούκα

Αρχιτέκτων

Αλεξία Πρασσά

Αρχιτέκτων

Κορίνα Βουλγαρίδου

Αρχιτέκτων

Επικοινωνία

Νέες συνεργασίες

Eυκαιρίες καριέρας

Γενικές πληροφορίες